BALKAN NEWS

Incident u Albaniji: Dva Rusa i Ukrajinac pokušali ući u vojni depo

Region

Ministarstvo odbrane je navelo da su strani državljani privedeni od strane nadležnih organa, te da se istraga nastavlja na rasvijetljavanju okolnosti incidenta

U incidentu koji se dogodio u subotu uvečer trojica stranih državljana sa ruskim i ukrajinskim pasošima uhapšena su nakon što su pokušala da uđu u vojni depo u Albaniji, pri čemu su povrijedili dvojicu albanskih vojnika. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Albanije, incident se dogodio u vojnom depou u gradu Gramshu, koji se nalazi u okrugu Elbasan.

- Tri osobe sa ruskim i ukrajinskim pasošima pokušala su da uđu u depo. Čuvari depoa odmah su reagovali, ali su tokom pokušaja zaustavljanja trojice stranih državljana povrijeđena dva naša vojnika, koji su pod ljekarskim nadzorom, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je navelo da su strani državljani privedeni od strane nadležnih organa, te da se istraga nastavlja na rasvjetljavanju okolnosti incidenta, piše AA. 

Istovremeno, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite saopštilo je da su dva povređena vojnika u stabilnom stanju i nalaze se u toksikološkom paviljonu u Univerzitetskom bolničkom centru "Majka Tereza" u Tirani.

- Nakon pregleda dvojice vojnika izloženih nadražujućem gasu, ukazana im je neophodna medicinska pomoć i oni su u stabilnom stanju, bez akutnih problema sa trovanjem, navodi se.

Premijer Albanije Edi Rama u reakciji na društvenim mrežama kazao je da je “ponosan na vojne gardiste koji su neutralisali tri osobe osumnjičene za špijunažu”.

- Brz oporavak povrijeđenima i sada sačekajmo potpuno objelodanjivanje ovog događaja, napisao je Rama.

Shërim të shpejtë të lënduarve dhe tani të presim zbardhjen e plotë të kësaj ngjarjeje!

— Edi Rama (@ediramaal) August 20, 2022

Koristimo kolačiće kako bismo pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici.