Demant Vlade FBiH: TRT nije dobio sredstva iz budžeta Federacije BiH

BiH 21.07.2022, 09:18
Demant Vlade FBiH: TRT nije dobio sredstva iz budžeta Federacije BiH

Vlada Federacije BiH demantovala je navode da je iz budžeta Federacije BiH dodijeljeno 909.626 KM Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – Predstavništvo u Sarajevu”, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlada FBiH navodi kako sa ciljem istinitog informiranja obavještavaju javnost da su netačne informacije da je Vlada Federacije BiH iz budžeta Federacije BiH dodijelila 909.626 KM mediju “Turkiye Radyo Televizyon Kurumu Republika Turska – Predstavništvo u Sarajevu“. Reakcija Vlade FBiH uslijedila je nakon što je danas u više medija u BiH navedeno kako je TRT-Predstavništvo Sarajevo dobio sredstva iz budžeta FBiH.

Obavijestili su javnost da Vlada Federacije BiH nije dodijelila, a ni uplatila, niti jedne konvertibilne marke iz budžeta Federacije BiH ovom mediju.

”S obzirom da su iznesene neistinite tvrdnje, u skladu sa svim odredbama Kodeksa za štampu i online medije BiH, tražimo od medija koji su objavili netačne sadržaje da objave ispravke na već objavljenim tekstovima u kojima je svjesno izražena tendencija za diskreditiranje Vlade Federacije BiH i federalnog premijera Fadila Novalića, a javnost navedena na pogrešan zaključak”, navedeno je u saopćenju.

Dodali su kako će u protivnom, biti prinuđeni poduzeti zakonom predviđene mjere.

Uzimajući u obzir činjenicu da se pojedini mediji pozivaju na podatke iz izvještaja Finansijsko-informatičke agencije o budžetima i finansiranju udruženja u Federaciji BiH, preporučili su da se za tačne podatke, kao i tumačenje istih, obrate Agenciji.

AA/BalkanNews

komentari (0)