Dodik zaprijetio:"Otići ćemo, ali ćemo odnijeti 49 posto BiH"

BiH 25.10.2022, 19:45 25.10.2022, 20:04
Dodik zaprijetio:"Otići ćemo, ali ćemo odnijeti 49 posto BiH"
© AA

Na protestima, koji se večeras održavaju u Banjoj Luci, okupljenim se obratuo lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je tom prilikom uputio poruku Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA. 

Dodik je uz psovke, Izetbegoviću poručio kako će jednog dana "sigurno ići i odnijeti 49 posto Bosne i Hercegovine". 

Dodik je poručio okupljenima kako su večeras pokazali da "samo sabrani imaju snagu da se odupru svima koji bi mijenjali njihov način života, utjecali na to i željeli da im kažu kako bi živjeli i jednog dana nestali". 

- To je bit onoga za šta se borimo i što Milorad Dodik radi, sluša zov i poruke naroda. Milorad Dodik, SNSD i koalicioni partneri već 12 puta pobjeđujemo u RS i pobijedit ćemo ponovo jer radimo za narod. Dok narod kaže da ja trebam biti ovdje, ja ću biti. Neću nikada pokušati da to mimo volje naroda učinim. Danas je bio važan gost u Banjoj Luci. Rekao sam, više mi je stalo do ovog čovjeka koji šeta ovim gradom nego tebe i tvojih koje nikada ne želim da vidim, rekao je Dodik, piše N1.

Dodik je dodao kako je RS "zavjet i da će ostati otvorena za sve". 

- Nikada neće postati riječ mržnje. Nije ovo narod koji je spremna da izgubi svoju slobodu da bi se dodvorio nekima koji već gube svoju. Nismo dozvolili da izgubimo naša stečena prava. Bilo je teških dana i noći kada ste vi u svojim kućama i ne znajući šta se dešava, očekivali daleke sastanke, a onda mi po nekim Butmirima, nosačima aviona i pitaj Boga gdje, u ime naroda govorili ono što mislimo. Jedino mi bilo važno da se vratim ovdje i da mi kažete hvala ‘gospodine Dodik’. Svašta smo čuli ovih dana. Neki kažu Bakir izgubio, Čović se povukao, pa ne može i Dodik. Ja sam Srbin, oni nisu, mene bira srpski narod. Ja ne mrzim nijednog Bošnjaka kako Bakir mrzi RS, dodao je Dodik.

Lideru SNSD-a se nije dopalo ni to što se ispred naziva RS-a stavlja naziv "entitet", kao i skraćivanje njenog naziva sa Republika Srpska na RS. 

Dodik je tom prilikom zatražio da se vrati  Ustav BiH ili će, istakao je, "otići".

Lider SNSD-a je poručio kako "mogu otići gdje žele, ali i da na svojim cipela povući nešto zemlje". 

“ Mi kažemo, ići ćemo sigurno, a i jednog dana odnijet ćemo 49 posto Bosne i Hercegovine. A kada je to? Ja vjerujem u ideale samostalne i nezavisne RS. Ne mogu nam zabranjivati, ovaj narod ne smije da se odrekne svojih velikana koji su svoj život založili za RS, rekao je Dodik na protestima koje je organizovala SNSD i koalicione stranke u RS-u. 

komentari (0)