Narednih dana sunčano vrijeme i temperature do 36 stepeni

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, objavili su iz FHMZ-a BiH

BiH 20.06.2023, 10:42
Narednih dana sunčano vrijeme i temperature do 36 stepeni
© Envato

Sunčano vrijeme i temperature do 36 stepeni Celzijusa očekuju se narednih dana u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolija.

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena.

"U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku očekuje se u Bosni i Hercegovini i u četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

U petak se u Bosni i Hercegovini veći dio dana očekuje sunčano uz umjerenu naoblaku. Jače naoblačenje se očekuje u večernjim satima koje će usloviti obilnije pljuskove praćene grmljavinom. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

AA

komentari (0)