Caiz Coin generalni sponzor FK Novi Pazar: Najveći pojedinačni sponzori kluba

Osim sponzorstva, i stadion Novi Pazar nosit će ime te kriptovalute

Fudbal 02.02.2022, 15:31 02.02.2022, 16:25
Caiz Coin generalni sponzor FK Novi Pazar: Najveći pojedinačni sponzori kluba
© Sandzacke.rs

Caiz Coin, prva kriptovaluta usklađena s Islamskim bankarstvom, nakon sponzorstva FK Željezničara, postala je generalni sponzor i FK Novi Pazar. 

- Sa ponosom predstavljamo najveći sponzorski ugovor u historiji našeg kluba koji je najveći plod rada uprave kluba u novijoj historiji. Sa ovim ugovorom klub je postigao značajnu finansijsku stabilnost i mogućnost da se ravnopravno takmiči sa klubovima iz gornjeg dijla tabele, a kompanija Caiz Coin dobila pouzdanog partnera za razvoj svojih projekata. Očekuje se i zvanična promocija ugovora tokom februara, na stadionu FK Novi Pazar uz dolazak delegacije kompanije Caiz Coin, naveli su iz FK Novi Pazar.

Caiz Coin je sponzor najvećih Evropskih klubova iz španske La Lige, Bundes lige i turske Super lige, a sa FK Novi Pazar potpisali su najveći pojedinačni sponzori kluba.

Osim sponzorstva, i stadion Fudblaskog kluba Novi Pazar nosit će ime te kriptovalute a to je kako navode iz Caiz Coina to je "prvi put u historiji fudbala, da je jedan fudbalski stadion dobio ime po kripto komaniji". 

Balkan News

komentari (0)