Ambasada BiH u Ammanu organizuje „Dane kulture BiH“ i „Dane bh. filma“

Nakon koncerata i projekcija u Jeruzalemu i Ammanu aktivnosti se nastavljaju organizovanjem „Dana bh. filma“ krajem juna u Rammalahu i krajem jula u Ammanu

MAGAZIN 02.06.2023, 11:13 02.06.2023, 11:18
Ambasada BiH u Ammanu organizuje „Dane kulture BiH“ i „Dane bh. filma“
© MVPBiH

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Ammanu organizuju se prvi „Dani kulture BiH“ koji će biti održani u Ammanu, Jerusalemu, Ramallahu i Bethlehemu. U programu je održavanje nekoliko koncerata pod nazivom „Noć sevdaha“ bosanskohercegovačke umjetnice Amire Medunjanin u pratnji harmonikaša Antonia Vrbičkog i „Dani bh. filma“ prikazivanjem filmova „Sin“ Ines Tanović i „Pun mjesec“ Nermina Hamzagića.

Prva manifestacija u okviru „Dana kulture BiH“ bio je koncert „Noć sevdaha“ održan 20.maja 2023. godine u Jeruzalemu u palestinskom kulturnom centru Yabous a narednih dana će biti prikazani i filmovi. Planirani su koncerti i projekcije u Ramallahu i Bethlehemu.

Prvi „Dani kulture BiH“ u Hašemitskoj kraljevini Jordan započeli su koncertom Amire Medunjanin 21.maja 2023. godine u najvećem i najpoznatijem kulturnom centru u Ammanu Al.Hussein Cultural Centre, a biće nastavljeni „Danima bh. filma“ i prikazivanjem filmova.

Nakon koncerata i projekcija u Jeruzalemu i Ammanu aktivnosti se nastavljaju organizovanjem „Dana bh. filma“ krajem juna u Rammalahu i krajem jula u Ammanu.

Organizaciju i promociju „Dana kulture BiH“ i „Dana bh. filma“ pomažu istaknuti kulturni radnici, menadžeri i diplomate iz regiona, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

komentari (0)