Arzu iz Turkiye pravi ukrase i prodaje ih van granica zemlje

MAGAZIN 04.03.2022, 12:07 04.03.2022, 12:19
Arzu iz Turkiye pravi ukrase i prodaje ih van granica zemlje
© AA

Tridesetčetverogodišnja Arzu Atalay iz turskog grada Tuncelija, balkon svoje kuće, pretvorila je u radionicu, a zahvaljujući tome, prodaje tekstilne i ukrasne proizvode širom zemlje i u inostranstvu.

Arzu Atalay je zavšila Fakultet ekonomskih i administrativnih nauka, Odsjek za poslovnu administraciju. Arzu se međutim nije zaustavila samo na svojoj profesiji, već je upisala kurs na kojem je naučila makrame tehniku (op.a. vezivanje i izrada predmeta).

Ona je svoje prve prizvode podijelila na društvenim mrežama, a ljubitelji umjetnosti i pletenine su se odmah zaljubili u njih. Arzu, vidjevši reakciju njenih pratitelja, odlučila je da nastavi sa svojim hobijem i izradom novih ukrasa. Prodaje ne samo u Turkiye, već i u drugim zemljama, a posebno, kako ona kaže, u Njemačku i Švicarsku.

Za ovaj kurs se zainteresovala na nagovor svoje profesorice kursa šivenja, koji je pohađala prošle godine.

- Prve proizvode koje sam napravila sam podijelila na svojim društvenim mrežama i dobila sam veoma dobre povratne informacije. Kada sam vidjela da je interesovanje veliko, i da dobijam mnogo narudžbi, napravila sam poseban profil, namijenjen samo za to, te sam preko njega počela prodavati, kazala je Arzu.

Navela je i da je u ljetnim mjesecima otvorila štand u centru grada, i da je dobila mnogo dobre komentare kupaca,  što ju je oduševilo.

Ističući da je željela da otvori svoju radnju, međutim, kirije su skupe, te je zbog toga odlučila da na ovaj način prodaje, i da radionicu napravi, upravo na svom balkonu.

- Prodaja ide dobro, a kada postoje različiti dizajni, to privlači pažnju kupaca. Nastavljam da prodajem u zemlji i inostranstvu, rekla je ona.

AA/Prevod: Balkan News

komentari (0)