Djeca u Turskoj muralima Džeke, Icardija i Aboubakara ganula milione korisnika društvenih mreža

Djeca su oduševljeno pozirala ispred murala najvećih zvijezda Fenerbahcea, Besiktasa i Galatasarayja, a snimak i fotografije su podijeljeni na društvenim mrežama, prikupivši milione pregleda

MAGAZIN 14.03.2024, 10:30
Djeca u Turskoj muralima Džeke, Icardija i Aboubakara ganula milione korisnika društvenih mreža
© AA

Snimak djece koja su se fotografisala ispred murala na kojima su oslikali fudbalske zvijezde Edina Džeku, Maura Icardija i Vincenta Aboubakara u turskom gradu Diyarbakiru ganuo je milione korisnika društvenih mreža.

Inicijativa, koju je predvodio guverner distrikta, imala je za cilj da obraduje djecu prikazom njihovih omiljenih fudbalera na zidu škole.

Djeca su oduševljeno pozirala ispred murala najvećih zvijezda Fenerbahcea, Besiktasa i Galatasarayja, a snimak i fotografije su podijeljeni na društvenim mrežama, prikupivši milione pregleda.

Sliku sretne i razigrane djece na društvenim mrežama je podijelio i napadač Galatasaraya Mauro Icardi koji ima više miliona pratilaca, piše AA. 

Argentinac je prvih šest mjeseci u Galatasarayu igrao na pozajmici iz Paris Saint-Germaina, a trajno se pridružio istanbulskom klubu u julu prošle godine te je postao jedan od omiljenih fudbalera među turskim navijačima.

Od dolaska u Fenerbahce prošlog ljeta kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je najveća zvijezda ovog kluba, a mural u Diyarbakiru je još jedan pokazatelj toga. Prvi je strijelac turske Superlige s 18 golova, tri više od Icardija.

Vincent Aboubakar iz Besiktasa ujedno je i kapiten reprezentacije Kameruna, a pomogao je istanbulskom klubu da osvoji tursku Superligu 2017. i 2021. godine.

komentari (0)