Drugi Balkanski turnir u streličarstvu od 12. maja u Sarajevu

Osim streličarstva posjetioci će imati priliku da učestvuju u različitim aktivnostima kao što su kaligrafija, ebru, izrada na koži, trčanje u vrećama, bojanje, hrvanje, promocija streličarstva ali i brojnim  drugim kulturnim i umjetničkim aktivnostima. Ulaz besplatan

MAGAZIN 10.05.2022, 15:21 10.05.2022, 15:42
Drugi Balkanski turnir u streličarstvu od 12. maja u Sarajevu

Institut Yunus Emre i Fondacija za streličarstvo iz Turkiye organizuju 2. Balkanski turnir u streličarstvu, koji će se održati 12 - 13. maja na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu sa početkom u 10:00 sati. 
Na turniru učestvovat će takmičari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Albanije.  Osim streličarstva posjetioci će imati priliku da učestvuju u različitim aktivnostima kao što su kaligrafija, ebru, izrada na koži, trčanje u vrećama, bojanje, hrvanje, promocija streličarstva ali i brojnim  drugim kulturnim i umjetničkim aktivnostima. 


Prvo takmičenje u streličarstvu održano je 2021. godine u Sjevernoj Makedoniji pod nazivom „Tozkoparan Iskender“, u sklopu Kupa osvajača, koji je od velike važnost za projekat streličarstva kojeg organizuje Institut Yunus Emre i turska Fondacija streličara. Na prošlogodišnjem turniru učestvovalo je više od 120 učesnika iz sedam balkanskih zemalja. 

Drugog dana turnira u streličarstvu, 13. maja 2022. godine, prisutni će u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, moći pogledati izložbu pod nazivom „Ljudi i mostovi“, koja će biti otvorena u 16:30 sati. Autorica izložbe je TRT spikerica Esra Kaya, a kustos je doc. Muhammed Yasir Göz.
Ulaz je besplatan.

komentari (0)