Ekrem iz Turkiye ušao u Guinnesovu knjigu rekorda: Vlasnik najveće kolekcije mobitela na svijetu

MAGAZIN 11.03.2022, 12:09 11.03.2022, 13:21
Ekrem iz Turkiye ušao u Guinnesovu knjigu rekorda: Vlasnik najveće kolekcije mobitela na svijetu
© AA

Ekrem Karagüdekoğlu, oborio je svjetski rekord sakupivši 2.779 mobilnih telefona iz cijelog svijeta i ušao u Guinnesovu knjigu rekorda. 

Karagüdekoğlu, koji radi kao tehničar za elektroniku, odvojio je dvije sobe svoje kuće za kolekciju mobilnih telefona.

Sa 2.779 telefona različitih brendova, Karagüdekoğlu je uspio da uđe u Ginisovu knjigu rekorda sa "najvećom kolekcijom mobilnih telefona na svijetu".

Rekavši da posjedovanje tehničke službe za mobilne telefone predstavlja prednost u pogledu prikupljanja telefona, Karagüdekoğlu je rekao da u njegovoj kolekciji ima telefona iz cijelog svijeta.

- Moja kolekcija se sastoji od 150 različitih brendova i 2.779 različitih modela telefona koje sam pažljivo sakupljao sa četiri kontinenta svijeta, uglavnom iz Amerike, Engleske, Italije, Francuske, Njemačke, Izraela, Japana, Indije, Indonezije. Postoje i telefoni koji su jedinstveni na svijetu, rekao je on.

Karagüdekoğlu je objasnio proces prijave u Guinnesovu knjigu rekorda kako bi svoju kolekciju pokazao svijetu: " Nakon što sam završio pripreme i postavio tražene dokaze na Guinnessovu zvaničnu web stranicu 10. decembra 2021. godine, Guinnessovi zvaničnici su me 11. januara 2022. godine e-poštom obavijestili da sam registrovao svoj rekord. 1. Februara mi je iz Londona stigao certifikat i zvanično sam dobio titulu Ginisovog rekordera. Imam najveću kolekciju mobilnih telefona na svijetu. Sretan sam i ponosan što sam osvojio prvo mjesto u svojoj zemlji".

TRTHaber/Prevod: Balkan News

komentari (0)