Guven iz Turske sinu dao je ime po vikinškom kralju Ragnaru

Guven je još od malena bio zaljubljenik filma Vikinzi pa ga je znao gledati i po nekoliko puta

MAGAZIN 10.01.2022, 15:47
Guven iz Turske sinu dao je ime po vikinškom kralju Ragnaru
© DHA/GZT

Tridesetčetverogodišnji Guven Arslan iz turskog grada Diyarbakira svog tek rođenog sina nazvao je o Ragnaru Lothbroku, protagonisti serije Viknzi. Guven je još od malena bio zaljubljenik filma Vikinzi pa ga je znao gledati i po nekoliko puta. Kada je dobio sina, odlučio je da mu da ime po najvećem jukanu tog doba i njegovom omiljenom liku Ragnaru.

Guven i njegova supruga Sibel Arslan zaposleni su u fabrici namještaja. Kada su saznali da će dobiti sina razmišljali su da mu daju ime „Ruzgar“, što znači vjetar, ali je Guven ubrzo odustao od te odluke i nazvao ga Ragnar.

Film Vikinzi i lik Guvenovog omiljenog glumca, kako priča sagovornik za DHA, utjecao je na njegov život.

- Još od ranije sam gledao viking filmove i animirane filmove. Mnogo su mi se sviđali. Ragnarin karakter, kojeg je igrao u filmu, i njegov život su mi se mnogo sviđali. Bio je divan a u isto vrijeme i mnogo zgodan. Dok sam gledao sve sam sanjao o tome da imam sina poput njega i da je karizmatičan kao on. Pričao sam sa bratom i rekao da ukoliko bude moguće da sinu dam ime Ragnar, da ću mu to ime i dati. I brat se složio sa tim. Nakon toga, zvao sam jednog prijatelja matičara koji mi je rekao da neće biti problem jer u imenu nema slova W, X i Q. Mnogo sam se obradovao kada sam to čuo, priča Guven.

Kada se Guven vratio od matičara njegova supruga je, nakon saznanja da je sinu ime dao po omiljenom liku, bila šokirana i nije mu vjerovala. I bez obzira što je Guven sinu dao ime Ragnar po svom omiljenom liku, njegova supruga ga i dalje zove Ruzgar. 

- Moja najstarija kćerka, pod utjecajem svoje majke, svog brata zove Ruzgar. Ragnar je pravi lik. Ima dvije žene, prva je Lagerta i ona je veliki ratnik kao Ragnar. Bila je jedna od najvećih žena ratnica. Ime Ragnar je veoma popularno u Norveškoj, ali se ne daje svima. Tamo je potrebno dobiti dozvolu od države. Mislim da ćemo biti prva „viking“ porodica u Turskoj. Veoma sam sretan, kazao je Guven.

komentari (0)