Italijan Salvatore nakon 36 godina pronašao svog oca Osmana u Turskoj

Priča Osmana i Salvatorove majke počela je davne 1979. godine, kada je Osman u Italiji radio. Tu se oženio Talijankom i dobio sina Salvatora...

MAGAZIN 11.08.2021, 14:43 11.08.2021, 15:20
Italijan Salvatore nakon 36 godina pronašao svog oca Osmana u Turskoj
© Printscreen/ahaber.com.tr.

Osman Zerey nije mogao ni sanjati da će se ponovo, jednog dana, sastati sa sinom kojeg je prije 36 godina bio prisiljen ostaviti u Italiji. Šanse da ga pronađe smanjile su se nakon što je Osman 1985. Godine deportiran iz Italije. Umjesto toga, kako piše Dailysabah.com,  njegov sin Salvatore Napoli, nakon velike potrage na društvenim mrežama, pronašao je svog oca.

Nakon što su preko društvenih mreža stupili u kontakt Salvatore Napoli se spakovao, otišao u Tursku i posjetio svog oca. Salvatore i Osman sreli su se prvi put nakon 36 godina u turskom gradu Ordu, što je i grad u kojem je Osman rođen.

Otac Osman i sin Salvator rasplakali su se čim su se sreli.

- Tako sam sretan što sam ga nakon 36 godina pronašao. Nikada nisam odustao od traženja, iako nije do sada bilo uspjeha. Hvala Bogu, on je mene pronašao. Nikada ga više neću ostaviti. Imam sina i dvije kćeri, a sada imam i još jednog sina, rekao je Osman.

/Facebook 

Salvator je ispričao da je njegova majka, koju je Osman upoznao davne 1979. Godine u Italiji, o ocu pričala puno. A fotografija iz djetinjstva je jedino što je imao.

- Jedino što sam znao bilo je da je on Turčin. Drago mi je što sam ga pronašao nakon svih ovih godina. Moram se vratiti u Italiju, ali češće ću se ovdje vraćati , rekao je  Salvatore.

Priča Osmana i Salvatorove majke počela je davne 1979. godine, kada je Osman u Italiji radio. Tu se oženio Talijankom i dobio sina Salvatora. Ali, nakon što mu je radna dozvola istekla, a Osman bio deportovan za Tursku. Od tada pa sve do danas, tragao je za sinom, koji ga je 36 godina poslije, pronašao.

komentari (1)
Amanda Prije 2 godina
Koliko bi djedova i očeva nase srpske komšije nasli da pocnu traziti zahaa