Jasmila Žbanić režisira HBO seriju "The Last of Us"

Serija “The Last of Us”, prvi je put najavljena prošlog marta. Zasnovana na istoimenoj videoigri, serija se odvija dvadeset godina nakon što je moderna civilizacija uništena...

MAGAZIN 28.04.2021, 15:19 28.04.2021, 15:49
Jasmila Žbanić režisira HBO seriju "The Last of Us"
© Internet

Režiju za novu seriju “The Last of Us” koja će se emitovati na HBO kanalu, potpisivat će Jasmila Žbanić i Alli Abbasi, javlja Variety.

Podsjećaju da je film Jasmile Žbanić “Quo Vadis,  Aida”, bio kandidat za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji za najbolji strani film te da je nagrađen Film Independent Spirit Award nagradom. Također, Variety, ističe i da je Abbasi, koji će zajedno sa Žbanić raditi na režiji nove HBO-ove serije, dobitnik nagrade Festivala u Cannesu 2018 godine za film “Border”.

Osim Jasmile Žbanić, režiju potpisuje i Ali Abbasi, dok su producenti Carolyn Strauss i Craig Mazin, kreator filma “Chernobyl”

Kako je najavljeno Pedro Pascal će glumiti Joela u seriji, zajedno s Bellom Ramsey kao Ellie i Gabrielom Lunom kao Tommyjem.

Serija “The Last of Us”, prvi je put najavljena prošlog marta. Zasnovana na istoimenoj videoigri, serija se odvija dvadeset godina nakon što je moderna civilizacija uništena. Joel,  angažiran je da krijumčari Ellie iz represivne zone karantina. Ono što započinje kao mali posao, ubrzo postaje brutalno, srceparajuće putovanje, jer oboje moraju preći SAD i ovisiti jedni o drugima da bi preživjeli. 

komentari (0)