Lijepa dječija muzika: Novi singl Frtutmovaca

Njihov rad možete pratiti na društvenim mrežama poput Facebook-a, Instagram-a i Youtube-a

MAGAZIN 07.11.2022, 15:00
Lijepa dječija muzika: Novi singl Frtutmovaca

Video spot i singl „Pjesma“ je ono što će zasigurno da uljepša i razvedri nadolazeće dječje zimske i hladne dane. Lijepa dječja muzika, umjetnost, jedinstveni stihovi, koji su se zajednički stvarali,  bili su inspiracija dedi Edi (op.a. Edib Čengić), da za svoje unuke Edija i Unu, napiše interesantni tekst i muziku za singl Frtutma KIDS benda. 

Kadrovi za video spot snimali su se na nekoliko lokacija u centru grada. Omiljena lokacija, šetnica Edija i Une, ulica Maršala Tita, je bio njihov izbor za snimanje, a sve uz lagane zvuke muzike. 

- Prvi dan snimanja je „pokvarila“ kiša koja je počela da pada već nakon drugog kadra. Edi, Una i drugar Ali su se sa ekipom „sakrili“ od kiše u obližnji lokal. Kako kiša nije prestajala da pada reditelj Anis Mujanović je snimanje odgodio za sutradan, 'poslije škole'. Drugi dan snimanje je protekao uz puno smijeha, zabave, ali i iznenađenja sa prolaznicima koji su radoznalo gledali šta se to 'dešava. Poruka djeci je da ne zapostavljaju školu i klasično obrazovanje, ali da dosta mogu da nauče kroz muzičko obrazovanje i umjetnost. U narednom periodu možete očekivati još dosta pjesama i muzike od ovo dvoje mališana. Također, njihov rad možete pratiti na društvenim mrežama poput Facebook-a, Instagram-a i Youtube-a, navodi Mirela Čengić, mama glavnih likova u pjesmi i spotu. 

komentari (0)