Limun i sol, kombinacija koja liječi mnoge bolesti

MAGAZIN 15.12.2021, 13:34 15.12.2021, 15:43
Limun i sol, kombinacija koja liječi mnoge bolesti
© Internet/Ilustracija

Kada se spoje sol, koja ima najjače antiseptičko svojstvo u prirodi, i limun koji je bogat vitaminom C, dobijaju se nevjerovatne prednosti. Međutim, bolesnici s krvnim tlakom i srčanim bolesnici trebali bi se posavjetovati sa svojim ljekarima prije konzumiranja ovog spoja soli i limuna. Ova čudesna mješavina koja jača imunitet je i glavni neprijatelj virusa.

Koje su prednosti slanog limuna?

Ono što stručnjaci alternativne medicine preporučuju za slani limun, koji je postao trend posljednjih godina, jeste da ga stavite na glavu prije spavanja. Kada stavite slani limun na glavu prije spavanja, vaš nervni sistem radi bolje cijelu noć. Također čisti zrak i sprječava da se virusi i bakterije nastane u vašem sinusnom traktu.

Slani limun, koji pruža duboko olakšanje disanja, povećava kisik u tijelu i osigurava normalan protok krvi. Protok krvi također sprječava nastanak većine srčanih i kožnih bolesti. Ovo je jedan od najčešće korištenih alternativnih lijekova u osmanskom periodu. To je zdravstvena metoda koju posebno koriste bolesni ljudi.

Redovno konzumiran, posoljeni limun pomaže u čišćenju svih organa od usta do jednjaka, želuca i crijeva. Podržava eliminaciju toksina i edema nakupljenih u tijelu putem urina, tako olakšava funkcionisanje probavnog sistema i ubrzava sagorjevanje masti.

Uravnotežuje nivo kiseline u želucu. Sprječava povećanje mokraćne kiseline u kostima i mišićima.

Podstiče rad gornjih žlijezda bubrega. Međutim, trebalo bi da pijete i dosta vode.

Sok od limuna sprječava uništavanje virusa i bakterija u grlu, čisti zračne kapice koje vode do pluća i sprječava viruse da se tu smjeste. Limun jača imuni sistem zahvaljujući sadržaju vitamina C. U kombinaciji sa soli, pruža snažan antioksidativni učinak.

Yasemin/Balkan News

komentari (0)