Na Baščaršiji izloženo više od 40 cabrio oldtimera

Oldtimeri izloženi na Baščaršiiji oduševili su brojne građane koji su iskoristili priliku da se fotografišu s automobilima ne mlađim od 30 godina

MAGAZIN 24.06.2022, 12:05 24.06.2022, 12:59
Na Baščaršiji izloženo više od 40 cabrio oldtimera
© AA

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u petak je upriličen treći Međunarodni skup cabrio oldtimera.

Vlasnici više od 40 oldtimera cabrio automobila sinoć su doputovali u Sarajevo, a danas nakon defilea kroz grad stigli do Sebilja na Baščaršiji. Posjetioci baščaršijskog trga i brojni turisti tako su imali priliku prisustvovati svojevrsnoj atraktivnoj izložbi ovih istinskih dragulja automobilske industrije.

Organizator ovog događaja Enrico Sforza kazao je novinarima kako danas u Sarajevu imaju oldtimere iz šest zemalja, uglavnom zemalja regiona i Italije.

“Imamo više od 40 oldtimear cabrio automobila. Najstariji je 1954. godište, riječ je o Chevrolet Corvettu C1. Imamo prijatelje iz šest zemalja. Došli smo u Sarajevo da donesemo osmijeh i lijepo raspoloženje”, kazao je Sforza.

Damir Misirlić, porijeklom iz Sarajeva, učesnik je skupa sa Jaguarom splitskih tablica.

“Ponosan sam što smo u Sarajevu. Tu sam zajedno sa suprugom Mirelom. Stigli smo Jaguarom iz 1992. godine. Taj auto sam kupio prije 23 godine. Ove godine je postao oldtimer. Nama se dopada jer je udoban, ležeran, održavamo ga i vozamo se”, kazao je Misirlić.

Oldtimeri izloženi na Baščaršiiji oduševili su brojne građane koji su iskoristili priliku da se fotografišu s automobilima ne mlađim od 30 godina.

Izvor: AA

komentari (0)