Neobično prijateljstvo: Ženka kangala usvojila jagnje

Jagnje je jednog dana prestalo dojiti vlastitu majku i počelo dojiti jednogodišnju ženku kangala koja ga nije odbila u tome

MAGAZIN 01.01.2022, 15:32 01.01.2022, 15:38
Neobično prijateljstvo: Ženka kangala usvojila jagnje
© AA

 U svijetu postoji mnogo primjera neobičnih prijateljstava i veza između različitih vrsta životinja, a jedan od takvih je i slučaj iz turske provincije Sivas u kojoj ženka psa kangala svojim mlijekom hrani jagnje. 

Pastirski pas budnim okom čuva stado ovaca na farmi u selu Kayadibi, a vlasnik stada je iznenađen kada je vidio koju još ulogu u stadu je pas preuzeo.

Naime, jagnje je jednog dana prestalo dojiti vlastitu majku i počelo dojiti jednogodišnju ženku kangala koja ga nije odbila u tome.

- Janje je to možda učinilo jer mu majka nije davala dovoljno mlijeka. Naš kangal je usvojio jagnje jer ima istančan instinkt da zaštiti ovce. Jagnje doji i majku i psa, kazao je suvlasnik farme i uzgajivač ovčarskih pasa Zabit Bektas.

I seoski starješina Vedat Celebi je kazao da su mještani iznenađeni prizorima sa farme koje povezuju sa snažnim majčinskim instiktom kod životinja, piše AA. 

komentari (0)