Njemački bračni par biciklima krenuo na Himalaje, pa posjetili i Tursku: Tursko gostorpimstvo je zaista nešto posebno

MAGAZIN 22.09.2021, 16:24 22.09.2021, 16:31
Njemački bračni par biciklima krenuo na Himalaje, pa posjetili i Tursku: Tursko gostorpimstvo je zaista nešto posebno
© AA

Njemački bračni par, Uwe i Jule su krenuli na turneju po Aziji i ​​napravili su pauzu u Konyi.

Uwe, tehničar hitne medicinske pomoći, koji živi u Njemačkoj, i njegova supruga Jule Raschke, doktorica, u aprilu su krenuli na biciklističku turu kako bi posjetili Himalaje.

U tom periodu par je putovao 7.700 kilometara i stigli su u Tursku. Par, koji je napravio pauzu u Konyi, odsjeli su u jednom hotelu.

Navodeći da radi kao tehničar hitne medicine u Njemačkoj, 38-godišnji Uwe rekao je novinarima da je na zahtjev svoje supruge i odlučio krenuti na ovu turneju.

- U Tursku smo došli pedalirajući oko 7.700 kilometara, posjetili smo sedam zemalja. Nakon ovog prelijepog grada u Turskoj, razmišljamo o odlasku u Kapadokiju i jezero Van. Na ovo putovanje smo krenuli sa novcem koji smo uštedjeli. Nikada nismo bili ugošćeni u ovakvom hotelu, ovdje smo probali dobru hranu, tursko gostoprimstvo je zaista nešto posebno, kazao je Uwe.

Navodeći da je doktorica po zanimanju Jule je objasnila da je prije toga godinu dana putovala automobilom po Južnoj Americi.

- Na ovaj način smo mogli vrlo dobro komunicirati s ljudima, bolje učiti i živjeti njihove ideje. April i maj su bili zaista hladni, ali nastavili smo našu turneju. Na hladnom vremenu pravimo manje pauza kako bismo održali tjelesnu temperaturu. Sada putujemo u prosjeku 50 kilometara dnevno po hladnom vremenu, inače bismo mogli preći oko 70 kilometara. Sada je vrijeme puno toplije i pravimo veće pauze. Imali smo mnogo zanimljivih trenutaka tokom obilaska. Upoznali smo mnogo gostoljubivih ljudi. Najljubazniji ljudi bili su u Turskoj, kazala je Jule.

Jule je rekla da su Turci mnogo zanimljivi i da su s njima doživjeli interesantne i posebne trenutke.

Izvor: AA/Balkan News

komentari (0)