Osim što brine o sugrađanima, Fatma brine i o mačkama: Hrani, pazi i liječi ih kada su bolesne

Sada kada ima i svoju kancelariju od nje je napravila sklonište za mačke te u njoj, osim što je na usluzi sugrađanima, brine i o tim životinjama.

MAGAZIN 07.01.2022, 15:30
Osim što brine o sugrađanima, Fatma brine i o mačkama: Hrani, pazi i liječi ih kada su bolesne
© AA

Predsjednica mjesne zajednice jednog turskog naselju Fatma Turkan, u svojoj kući ima tri mačke. Osim njih, brine i o mačkama koje dolaze ispred njenog radnog mjesta. Ona ih hrani, pazi i liječi kada su bolesne. 

Fatma je oduvijek voljela životinje. I prije nego je postala predsjednica mjesne zajednice vodila je brigu o životinjama sa ulice. Sada kada ima i svoju kancelariju od nje je napravila sklonište za mačke te u njoj, osim što je na usluzi sugrađanima, brine i o tim životinjama.

- Životinje treba zaštititi. Mi smo sa njima kao prijatelji. Razumijem što žele jer mi već godinama živimo sa mačkama. Svoj ured koristim gotovo kao ured za mačke. Stanovnici našeg naselja, uvijek mi se obraćaju kada im se mačke ozlijede ili im se nešto dogodi. Kažu: 'Vodimo ih našoj predsjednici, naša predsjednica će na njih paziti, kazala je Fatma.

I suprug Fatme Turkan, Hadži, također je kazao kako životinje voli poput porodice te da podržava sve ono što njegova supruga radi.  

komentari (0)