Otvoren 17. EMMAUS – Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

MAGAZIN 18.07.2022, 12:24 19.07.2022, 12:49
Otvoren 17. EMMAUS – Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima
© EMMAUS

U prisustvu zvanica, volontera, uposlenika i prijatelja udruženja Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus (MFS-EMMAUS), svečano je otvoren 17. Međunarodni omladinski radni kamp.

Koordinator kampa Haris Okanović na otvaranju je zaželio toplu dobrodošlicu i riječi zahvale svim učesnicima na odzivu za kamp.

Prisutnima se obratio i Adem Mehmedović – načelnik odjela za društvene djelatnosti opštine Srebrenica, te Emmanuel Rabourdin, predstavnik Emmaus Europe.

Svečani čin otvaranja kampa pripao je Premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću, koji je iskazao veliku čast i zadovoljstvo što je mogao otvoriti ovakav jedan kamp. Zaželio je svim učesnicima uspješan rad, fino druženje i sklapanje novih prijateljstava narednih dana.

Ujedno je ovom prilikom pohvalio i rad MFS- EMMAUS-a na području Srebrenice.

Ove godine na kampu će prisustvovati 70 volontera iz cijele BiH, Srbije, Turkiye, Francuske, Engleske, Rumunije i Jordana, a boravit će u kapacitetima našeg Internatskog smještaja u Potočarima.

Aktivnosti koje će se realizovati tokom kampa su uglavnom radnog karaktera. Pored radnih, tu su i edukativne radionice i aktivnosti kao što su posjete Memorijalnom centru – historijski časovi, kreativne i umjetničke radionice, internacionalno veče, zabavne aktivnosti, pomoć u kući korisnicama projekta "Ljubav za majke Srebrenice", radovima na proširenju kapaciteta, sportski turniri, izleti i sl.

Kamp u Srebrenici je jedinstvena prilika da se mladi upoznaju i povežu te zajedničkim snagama pomognu lokalnom stanovništvu u izgradnji bolje budućnosti i sve to godinama unazad omogućuje MFS-EMMAUS.

Izvor: AA

komentari (0)