Počeo Zagreb Book Festival: "Želim tvoju priču"

Organizatori ističu kako je Zagreb Book Festival (ZBF) osmišljen kao redovita godišnja književna i kulturna manifestacija u gradu Zagrebu koja okuplja na desetine domaćih i stranih autora...

MAGAZIN 24.05.2021, 20:00 24.05.2021, 20:09
Počeo Zagreb Book Festival: "Želim tvoju priču"
© AA

Programom "Čitajmo, da ne ostanemo bez riječi!" započeo je sedmi po redu Zagreb Book Festival (ZBF), koji se održava od 24. do 28. maja.  Nakon šest uspješnih izdanja, sedmo izdanje ZBF-a održava se pod nazivom “Želim tvoju priču!”.

Organizatori ističu kako je Zagreb Book Festival (ZBF) osmišljen kao redovita godišnja književna i kulturna manifestacija u gradu Zagrebu koja okuplja na desetine domaćih i stranih autora. Jedan od ciljeva ZBF-a osnaživanje je svih segmenata u književnom sektoru; od samih autora, preko nakladnika i prevoditelja, do čitatelja kao krajnjih korisnika knjiga.

Književnica Ivana Bodrožić koja je otvorila ZBF istaknula je kako se Festival ove godine održava unatoč epidemiološkim mjerama, a sva događanja, na kojima je moguće fizički sudjelovati, moguće je pratiti i putem digitalnih platformi, javlja AA. 

Osim samog književnog programa, festival je postao poznat po izuzetno posjećenim panel diskusijama vezanim uz aktualne društvene teme te predavanjima cijenjenih domaćih i stranih intelektualaca, naučnika i profesora. U sklopu festivala odvija se glazbeni i filmski program te interaktivne radionice za posjetitelje. Također, značajan dio programa ZBF-a posvećen je i dječjoj književnosti s ciljem što ranijeg uključivanja najmlađih članova društva u čitateljsku zajednicu.

Tokom pet dana festivala održat će se bogat program u prostoru bivšeg kina Urania na Kvaternikovom trgu.

komentari (0)