Premijera serije "Osvajač Al-Qudsa – Salahuddin Ejjubi"

Serija o hrabrom junaku, vitezu islama Salahuddinu Ejjubiju svjetlo dana ugledati će danas, kada će biti premijerno prikazana njena prva epizoda

MAGAZIN 13.11.2023, 14:35
Premijera serije "Osvajač Al-Qudsa – Salahuddin Ejjubi"
© AA

Dugo očekivana nova serija TRT 1 "Osvajač Al-Qudsa – Salahuddin Ejjubi" ispričat će priču o osvajanju Al-Qudsa i kasnijem usponu islamskog svijeta.

Serija o hrabrom junaku, vitezu islama Salahuddinu Ejjubiju svjetlo dana ugledati će danas, kada će biti premijerno prikazana njena prva epizoda.

Salahuddin Ejjubi je jedna od najistaknutijih, najpopularnijih ličnosti u historiji islama.

Njegovo (pravo) ime je Jusuf i rođen je 1138. godine u Tikritu (grad u Iraku sjeverno od Bagdada).

Za Anadolu su govorili glavni glumci Ugur Gunes i Dilin Doger i producent serije Emre Konuk.

Lik Ejjubija utjelovio je Ugur Gunes. Kako je kazao, prije snimanja proveo je ozbiljno istraživanje o njegovom životu, piše AA. 

"Također sam pokušao da mu se duhovno približim. Ejjubi za mene znači milost i pravdu. On je i učenjak i veliki komandant. Bio sam veoma impresioniran njegovom transformacijom u velikog ratnika", izjavio je Gunes.

Ističući da cijeli muslimanski svijet čeka ovu seriju, uspješni glumac je rekao: "Nadam se da naš projekat zaista može biti svjetlo nade za te ljude. Nadamo se da ćemo doprinijeti podizanju svijesti u svijetu i podizanju glasa ljudi u Palestini".

Glavna glumica u seriji Dilin Doger izjavila je da je sretna što je bila uključena u tako veliki projekat.

"U filmu igram lik Sureyye, hrabre i ratničke žene. Naravno, ona ima emotivne strane , ali ona mora ispunjavati svoje obaveze i stajati uspravno zbog svijeta u kojem je odrasla", izjavila je Doger.

Producent Emre Konuk izjavio je da su se za ovaj projekat pripremali oko dvije godine.

"Pitanje Al-Qudsa je uvijek aktuelno", rekao je Konuk.

Seriju potpisuje Akli film produkcija, a prava za njeno prikazivanje kupila je TRT produkcija.

komentari (0)