Prva dama SAD-a otkrila prazničnu dekoraciju Bijele kuće

Više od 150 volontera iz cijele zemlje provelo je sedmicu pomažući u ukrašavanju Bijele kuće iznutra i izvana, postavivši 25 vijenaca, 77 jelki i više od 83.600 blagdanskih lampica

MAGAZIN 29.11.2022, 09:10
Prva dama SAD-a otkrila prazničnu dekoraciju Bijele kuće

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Jill Biden u ponedjeljak je otkrila praznične dekoracije u Bijeloj kući, a tema ovogodišnjeg božićnog uređenja je "Mi ljudi".

Prema pisanju Anadolije, više od 150 volontera iz cijele zemlje provelo je sedmicu pomažući u ukrašavanju Bijele kuće iznutra i izvana, postavivši 25 vijenaca, 77 jelki i više od 83.600 blagdanskih lampica. Napravljena je i "Bijela kuća" od medenjaka.

Službeno otkrivši ovogodišnju temu blagdana i praznični dekor, Biden je uputila poruku jedinstva i nade i zahvalila volonterima koji su pomogli da se Bijela kuća uljepša za ovu sezonu.

- Vidjela sam to gdje god sam bila: kada se naša zemlja ujedini, jači smo. Ono što dijelimo mnogo je veće od stvari koje nas razdvajaju. Duša naše nacije jesmo, i uvijek smo bili, 'mi ljudi'. I to je ono što je inspirisalo ovogodišnju prazničnu dekoraciju Bijele kuće, poručila je Jill Biden.

komentari (0)