Snježna kraljica Jahorina: Najmoderniji ski centar Jugoistočne Evrope

Ski centar Jahorina, domaćin je dobrih zabava, velikih muzičkih festivala i koncerata najvećih muzičkih zvijezda regiona, osim toga uz bogatu gastro i wellness ponudu svim gostima nudi potpuni ugođaj

MAGAZIN 11.12.2021, 15:15 11.12.2021, 11:33
Snježna kraljica Jahorina: Najmoderniji ski centar Jugoistočne Evrope
© Balkan News


 

Snježna kraljica zimskih sportova Jahorina, jedna je od najljepših olimpijskih planina u Bosni i Hercegovini. Udaljena nešto manje od sat od glavnog grada Sarajeva, sa svojom neopisivom ljepotom, Jahorina svake godine postaje mjesto susreta ljudi iz cijelog svijeta. Poznata kao „Olimpijska kraljica zimskih sportova“, Jahorina je najpopularniji i najmoderniji ski centar u Jugoistočnom dijelu Europe.

O njenoj modernosti govore i brojni infrastrukturni radovi a jedan od njih je i najznačajnija investicija nove kabinske gondole Poljice, koja je do sada neviđena na našim prostorima, a koju potpisuje dizajnerska kuća Pininfarina. Olimpijski centar Jahorina sa pet novih instalacija vertikalnog transporta, najmodernijim sistemom osnježivanja, uređenim ski stazama, gondolama, novim liftovima, osvjeteljnjima i izmjenom vizuelnog identiteta, otvorio je vrata novoj zimskoj sezoni.

Sa povećanim kapacitetom na 3.600 skijaša na sat, svjetlosnim efektima i toplom vezom koja je povezuje sa Olimpijskim barom, gondola je dostupna za dnevno i noćno skijanje ali i panoramsko razgledanje. Osim toga, ski centar Jahorina obogaćuju i dvije potpuno nove šestosjedne žičare kao i dva nova ski lifta, a sa 24 ski staze dužine 47 kilometarskih staza i 16 instalacija vertikalnog transporta ukupnog kapaciteta 28.800 skijaša na sat, zaokružuje jednu cjelinu. Osim 47 km alpskih ski staza, Jahorina raspolaže i sa 10 km dugom stazom za nordijsko skijanje. Ono što Jahorinu, također, čini posebnoj jeste da je jedina planina na svijetu čije staze nose imena poznatih. Tako jedna ski staza nosi ime najpoznatijeg tenisera Novaka Đokovića, koja će prvi put ove sezone uz novu rasvjetu biti dostupna i za noćno skijanje, navode iz OC Jahorina.

Ski centar Jahorina, domaćin je dobrih zabava, velikih muzičkih festivala i koncerata najvećih muzičkih zvijezda regiona, osim toga uz bogatu gastro i wellness ponudu svim gostima nudi potpuni ugođaj. Uz Ćevap fest kojim se otvorila sezona, posjetioci Jahorine će naredna dva vikenda moći uživati u Balkan Music Festivalu.


 


 

Balkan News 


 

komentari (0)