Svjetski poznati "Gipsy Kings" 18. marta u Sarajevu

Ulaznice za sarajevski koncert ” Gipsy Kingsa” u prodaji će biti od 7. decembra ove godine putem sistema www.kupikartu.ba po cijenama 44, 49, 69 i za VIP zonu 89 maraka

MAGAZIN 05.12.2022, 11:33
Svjetski poznati "Gipsy Kings" 18. marta u Sarajevu
© AA

Svjetski poznati muzički sastav i Grammy dobitnici ”Gipsy Kings” 18. marta 2023. godine održat će koncert u Olimpijskoj dvorani ”Juan Antonio Samaranch - Zetra” u Sarajevu. 

Legendarni sastav iz Francuske predvodit će maestralni Nicolas Reyes, glavni vokal koji je snimio sve najveće hitove ovog jedinstvenog muzičkog benda. Nakon uspješno organizovanog koncerta Stinga, produkcijska kuća ”Avalaon” je, kako su istakli, ”odlučila u Sarajevu prirediti još jedan spektakl za pamćenje, te opravdati najavu da će glavni grad Bosne I Hercegovine od sada biti redovno na spisku svjetskih muzičkih imena”.

- Radeći na koncertu Stinga, u Sarajevu sam u 13 mjeseci proveo više od 90 dana. Bukvalno sa svih strana, u kafićima, restoranima, taksi vozilima slušao sam kako sviraju 'Gipsy Kings' i kako Nicolas pjeva. Rekao sam, zašto da ne, hajmo ih dovesti u Sarajevu kad ih Sarajevo već toliko voli. Oni veoma rijetko gdje nastupaju, ali kada nastupaju to su ozbiljne američke turneje ili veliki etno-world festivali po Evropi, pa će Sarajevo i ovoga puta dobiti još jedan ozbiljan muzički spektakl za pamćenje, poručio je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće ”Avalon”.

Ulaznice za sarajevski koncert ” Gipsy Kingsa” u prodaji će biti od 7. decembra ove godine putem sistema www.kupikartu.ba po cijenama 44, 49, 69 i za VIP zonu 89 maraka, javlja AA. 

komentari (0)