Tržnica Kumri u Nigeriji stara 600 godina

U prošlosti je imala važno mjesto među trgovcima subsaharske Afrike, a danas je posjećuju i brojni domaći i strani turisti

MAGAZIN 08.05.2022, 15:00 08.05.2022, 11:25
Tržnica Kumri u Nigeriji stara 600 godina
© AA

Tržnica Kurmi, smještena u Kanou, u Nigeriji, nekoliko stoljeća je trgovački centar tog područja.

Kurmi se nalazi na trgovinskoj ruti Zapadne Afrike, zbog čega je posjećuju brojni trgovci i turisti ne samo iz Nigerije nego i Nigera, Čada i Kameruna.

Nastala je prije otprilike 600 godina, a u prošlosti je služila kao mjesto gdje su prodavani robovi. Danas je riječ o tržnici na kojoj se trguje odjećom, tradicionalnim predmetima, ukrasima i drugim vrstama robe.

U ovim uskim ulicama nalazi se na stotine malih prodavnica koje donose čar prošlih vremena. U ulicama na ovoj tržnici prodaju se začini, tradicionalna odjeća, ali i nakit.

U prošlosti je imala važno mjesto među trgovcima subsaharske Afrike, a danas je posjećuju i brojni domaći i strani turisti, piše AA. 

Direktor tržnice Alhaji Abdullahi Maikano kazao je kako je tržnica osnovana u 15. stoljeću radi širenja trgovine u subsaharskoj Africi, ali i skladištenje robe usljed povećane trgovine u Kanou.

Maikano je kazao kako tržnica od davnina privlači brojne trgovce iz mnogih afričkih zemalja.

- Ovu tržnicu je 1926. godine obnovio emir Kanoa Abdullahi Bayero. Bayero je na tržnici napravio i prodavnice, rekao je Maikano.

komentari (0)