U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji

MAGAZIN 03.08.2022, 14:15
U Ljetnom kinu Coca-Cola podignuto najveće filmsko platno u regiji
© SFF

Na najvećoj lokaciji Sarajevo Film Festivala (SFF), u Ljetnom kinu Coca-Cola, danas je podignuto najveće filmsko platno u regiji.

Program Open Air na najatraktivnijoj festivalskoj lokaciji ove godine, uz film otvaranja: "Trougao tuge" Rubena Ostlunda, u programu su i filmovi "As u rukavu" Paula Josepha Schradera, "Lov" Thomasa Vinterberga, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi, "Good luck to you, Leo Grande" Sophie Hyde, "Nakon što spasiš svijet" Jessea Eisenberga, "Tori i Lokita" Jeana-Pierrea i Luca Dardennea, "Zalazak sunca" Michela Franca.

Festival 19. augusta zatvara svjetska premijera filma "Praznik rada" Pjera Žalice, koji će također biti prikazan u Open Air programu.

Počela je online prodaja ulaznica za 28. Sarajevo Film Festival. Online ulaznice za filmove u programu 28. Sarajevo Film Festivala moguće je kupiti putem web-stranice Sarajevo Film Festivala (www.sff.ba).

Prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje u ponedjeljak, 8. augusta u 10 sati.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022. godine.

Za nagradu Srce Sarajeva u takmičarskim programima ukupno će se takmičiti 51 film.

U četiri takmičarske selekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma – 20 filmova će zabilježiti svjetsku, osam međunarodnu, jedan evropsku, 21 regionalnu i jedan bosanskohercegovačku premijeru.

komentari (0)