Uginuo najstariji pas na svijetu, hranili ga mačijom hranom

Psi jesu najrasprostranjeniji kućni ljubimci, ali uzimanjem psa „potpisujemo i slamanje srca“

MAGAZIN 07.10.2022, 11:32 07.10.2022, 11:43
Uginuo najstariji pas na svijetu, hranili ga mačijom hranom
© Guinnessworldrecords.com

Ženka foksterijera Pebbles, najstariji pas na svijetu, uginula je u dobi od 22 godine u Južnoj Karolini, piše britanski „The Guardian“. 

Pebbles je na svijet došla 28. marta 2000. godine u Long Islandu u New Yorku i uglavnom je živjela u državi Južnoj Karolini. Uz svoju malu građu i težinu od 2 kg, Pebbles je okotila 32 šteneta tokom života sa partnerom Rockyjem koji je uginuo 2016. 

Članovi Guinnessove knjige, koji bilježe rekorde na svim poljima, proglasili su Pebbles najstarijim psom na svijetu u maju ove godine koji je do tada bila 21-godišnja čivava TobyKeith.  

Njena vlasnica Julie Gregory izjavila je kako je Pebbles „voljela slušati country muziku“ i da je uginula pet mjeseci prije svog 23. rođendana.  

Osim toga, priznala je kako je Pebbles hranila mačjom hranom od 2012. godine što je možda doprinijelo njenoj dugovječnosti.  

„Svi su je voljeli i jako će nam nedostajati“, napisali su njeni vlasnici na Instagramu.  

Psi jesu najrasprostranjeniji kućni ljubimci, ali uzimanjem psa „potpisujemo i slamanje srca“. Dugovječnost psa ovisi o pasmini i načinu života, ali prosječno trajanje života psa je između osam i 11 godina.  

komentari (0)