Veliki interes za turske serije u Španiji: Turci i Španci će zajedno snimati sapunice

MAGAZIN 09.09.2021, 10:28 09.09.2021, 10:34
Veliki interes za turske serije u Španiji: Turci i Španci će zajedno snimati sapunice
© Internet

Udruženje izvoznika usluga Turske (HIB), koje pomno prati svjetski uspjeh turskih TV serija, ostvarit će prvu saradnju sa Španijom. Ta saradnja će donijeti nova proširenja u ovaj sektor.

Povodom toga predstavnici turskih i španskih TV serija će se okupiti u Istanbulu 8. i 9. septembra uz organizaciju Ministarstva trgovine Turske i ambasade Republike Turske u Madridu.

Pet kompanija iz Španije, uključujući i državnu televiziju, održat će sastanke s turskim televizijskim kanalima i producentima, kako bi razgovarali o saradnji u tom sektoru.

Navodi se da su španski televizijski kanali otvoreni za novu saradnju sa turskim kompanijama na različitim poljima, poput dokumentarnih i dječijih programa, kao i serija.

Također se navodi da HIB ima za cilj nastaviti sarađivati s mnogim zemljama iz cijelog svijeta u budućnosti, u ovom sektoru.

Turske serije su se u Španiji počele emitovati 2018. godine, a dosada je emitovano 20 serija. Interes za turske serije nastavlja da raste u Španiji, a rezultat toga je i želja za saradnjom dviju zemalja u tom sektoru.

komentari (0)