Volonteri Udruženja "Svetionik" pripremaju bajramske paketiće djeci iz porodica u potrebi

Cilj volontera ja da svakog Bajrama broj poklon paketića koje daruju djeci bude veći. Ujvereni su da će ovog Kurban bajrama obradovati 100 mališana. ​​​​​

MAGAZIN 24.06.2023, 14:25
Volonteri Udruženja "Svetionik" pripremaju bajramske paketiće djeci iz porodica u potrebi

Volonteri novopazarskog Udruženja "Svetionik" i uoči ovog muslimanskog blagdana, Kurban bajrama, sprovode akciju "Doniraj igračke i slatkiše".

Cilj akcije, koja se godinama unazad organizuje, je da bajramskim poklon paketićima obraduju mališane iz kategorije socijalno-ugroženog stanovništva.

Volonteri ovih dana vrijedno rade na prikupljanju igračaka i slatkiša koje Novopazarci velikodušno daruju. 

- Akcija 'Doniraj igračke i slatkiše' živi već dugi niz godina i jedna je od najdražih aktivnosti našeg Udruženja. Bajram je poseban izvor radosti kojem se deca najviše raduju. Naš cilj je da obradujemo decu koja žive u porodicama kojima je potrebna podrška zajednice. Prošlog Bajrama smo obradovali i decu koja su provela Bajram u Opštoj bolnici Novi Pazar, i to je bilo divno iskustvo, priča za Anadoliju volonter Udruženja "Svetionik" Semir Kurtanović.

On dodaje da se akcija prikupljanja onoga što će mališane najviše obradovati odvija uspješno, a da vremena ima dovoljno za sve one koji bi da podrže ovu plemenitu misiju.

- Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da daju svoj doprinos ovoj akciji, koja traje do dana blagdana. Pozivam ih da što više mališana obradujemo zajedno i ulepšamo im Bajram. Od srca želimo da ova akcija bude uspešna, jer je sreća deteta kada vidi bajramski poklon neopisiva. Akcija se može podržati doniranjem slatkiša, novih ili dobro očuvanih igračaka ili pribora. Među onima koji dolaze i donose poklone su i roditelji s decom, koja žele da obraduju svoje drugare darujući im najdraže slatkiše, što nas posebno obraduje. Takođe, zahvaljujući kreativnosti naših volontera, praktikujemo i da svakom detetu napišemo bajramsku poruku, a vodimo računa i o tome da svako dete dobije poklon prema svojim godinama, navodi ovaj mladi volonter.

Cilj volontera ja da svakog Bajrama broj poklon paketića koje daruju djeci bude veći. Ujvereni su da će ovog Kurban bajrama obradovati 100 mališana.

​​​​​​​

komentari (0)