Hrvatska: Olakšan ulazak za državljane BiH i Srbije

Za ulazak u Hrvatsku trebaju imati jednu od tri potvrde, potvrdu o vakcinaciji protiv COVID-19, liječničku potvrdu o preboljenju ili negativan PCR test...

Region 30.06.2021, 13:47
Hrvatska: Olakšan ulazak za državljane BiH i Srbije
© AA

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, najavio je od 1. do 15 jula izmjenu pravila koja će olakšati ulazak u Hrvatsku za državljane trećih zemalja a u koje spadaju i države regije. 

Nakon održane sjednice užeg kabineta Vlade Republike Hrvatske ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je nova pravila za građane Europske unije, ali i trećih zemalja, pri ulasku u Hrvatsku, s obzirom na uvedene digitalne COVID pasoše.

- Od 1. jula na razini Europske unije na snagu stupa primjena EU digitalnih COVID potvrda. Naša odluka je s tim usko povezana jer će svi građani Europske unije koji imaju potvrdu moći bez ikakvih ograničenja ući u Republiku Hrvatsku, kazao je Božinović.

Građani Srbije i BiH, odnosno trećih zemalja, za ulazak u Hrvatsku trebaju imati jednu od tri potvrde, potvrdu o vakcinaciji protiv COVID-19, liječničku potvrdu o preboljenju ili negativan PCR test.

Božinović je kazao kako će svi oni koji imaju digitalne COVID pasoše moći bez ograničenja ulaziti i boraviti u Republici Hrvatskoj, javlja AA. 

- Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan test ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju COVID-19 ili da su vakcinisani. Novost je i da osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku, rekao je Božinović.

Na brojnim testnim mjestima u Hrvatskoj, uz testove izdavat će se i digitalne COVID potvrde, i to u kratkom roku, za domaće i za strane državljane, najavio je Božinović.

komentari (0)