Potpisan niz sporazuma između Turkiye i Srbije, među njima i onaj o putovanju s ličnim kartama

Region 07.09.2022, 14:22
Potpisan niz sporazuma između Turkiye i Srbije, među njima i onaj o putovanju s ličnim kartama
© AA

Predstavnici vlada Srbije i Turkiye potpisali su danas u Beogradu niz sporazuma među kojima i onaj o putovanju državljana samo s ličnom kartom.

Turski i srbijanski ministri unutrašnjih poslova Suleyman Soylu i Aleksandar Vulin su u prisustvu predsjednika Turkiye Recepa Tayyipa Erdogana i Srbije Aleksandra Vučića potpisali protokol o izmjenama i dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza potpisanog u Beogradu 12. jula 2010. godine i sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

Potpisani su i sporazum o saradnji u oblasti inovacija u naprednim tehnologijama, memorandum o razumijevanju o saradnji u oblasti suzbijanja šumskih požara i memorandum o saradnji u oblasti medija i komunikacija, koji su potpisali ministrica kulture Srbije Maja Gojković i predsjednik Direkcije za komunikacije Turkiye Fahrettin Altun.

Potpisan je i memorandum o saradnji u oblasti elektronske uprave između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Srbije i Kancelarije digitalne transformacije Predsjedništva Turkiye.

Protokol o saradnji Radio-televizije Srbije i Turske radiotelevizijske korporacije potpisali su generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i generalni direktor TRT-a Mehmet Zahid Sobaci.

Izvor: AA

komentari (0)