Selaković: Odnosi Srbije i Turkiye na najvišem nivou u novijoj istoriji

Region 08.04.2022, 16:24 08.04.2022, 16:27
Selaković: Odnosi Srbije i Turkiye na najvišem nivou u novijoj istoriji
© MSP Srbije

Srbijanski ministar spoljnih poslova Nikola Selaković istakao je danas tokom susreta sa ambasadorom Turkiye Hamijem Aksojem da su bilateralni odnosi dve države dostigli možda najviši nivo u novijoj istoriji, i dodao da takvoj saradnji značajno doprinose izuzetni lični odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turkiye Redžepa Tajipa Erdogana, javlja Anadolu Agency (AA).

Selaković je ocenio da odlične političke odnose dve zemlje prati i razvijena ekonomska saradnja, i pozdravio brojne turske investicije u Srbiji i kontinuirani interes turskih investitora za ulaganje u srpsku privredu, navedeno je u saopštenju Selakovićevog kabineta.

Selaković je naveo da će Srbija obezbediti dugoročnu podršku turskim investitorima u sprovođenju poslovnih namera, i u postupku realizacije investicionih projekata i u zaštiti stečenih prava investitora.

Pored turskih investicija, Selaković je istakao da je veoma važno što Turkiye pomaže realizaciju infrastrukturnih projekata, poput autoputa Beograd - Sarajevo - Beograd.

Pozdravio je otvaranje avio linija Beograd - Ankara, Niš - Istanbul, i najavu linije Kraljevo - Istanbul, konstatujući da to doprinosi bržem i boljem povezivanju dve države.

Selaković je podvukao da su prioriteti Srbije unapređenje dobrosusedske saradnje i povezivanje regiona.

Naglasio je da Srbija smatra Turkiye važnim faktorom stabilnosti u regionu, i zaključio da su dve zemlje spremne na zajednički rad u promovisanju značaja regionalnog mira i stabilnosti.

AA

komentari (0)