Vučić: "Nećemo dozvoliti špijuniranje kasarni"

Podsjećajući da je Srbija mnogo  snažnija nego što je ranije bila Vučić je dodao da ipak nisu "toliko jaki da mogu sa najvećom svjetskom slikom da izađu na kraj"

Region 03.11.2022, 12:59
Vučić: "Nećemo dozvoliti špijuniranje kasarni"
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su i ranije nailazili na dronove koji su posmatrali kasarne te kazao kako špijuniranje u kasarnama. 

Vučić je tokom vojne vježbe pod nazivom "Manevar 2022", na kojoj je srbijanska vojska testirala naoružanja i odbrambena sredstva, za obaranje drona kazao da je posmatrao kasarnu Raška na granici sa Kosovom. 

Podsjećajući da je Srbija mnogo  snažnija nego što je ranije bila Vučić je dodao da ipak nisu "toliko jaki da mogu sa najvećom svjetskom slikom da izađu na kraj". 

- Neuporediva je snaga Srbije danas, u odnosu na nekada, ali sa druge strane to nije pitanje snage, već, pre svega, politike. Hoćemo li moći da sačuvamo mir, a to nam je prioritetni zadatak i dajemo sve od sebe da se tako desi, rekao je Vučić. 

Napominjući da su kasarne koje pripadaju Vojsci Srbije bile posmatrane i ranije, Vučić je rekao da su na to upozoravali i da neće dozvoliti špijuniranje u kasarni, prenosi BN

Vučić je naveo da su dronovi NATO-a jučer preletjeli i granice Brnjaka i Jarinja i dodao: "NATO poštuje sve procedure, ali smo i njih videli, ali njih nemamo pravo da rušimo i obaramo po Rezoluciji 12 44 i Kumanovskom sporazumu. Ali, nisu oni bili tamo da skupljaju sličice ili da igraju klikere, nego zbog različitih stvar". 

Srbijanski lider je istakao da se o ovom pitanju neće izjašnjavati dok se definitivno ne utvrdi kome pripadaju dronovi.

komentari (0)