HO “Merhamet“ i Crveni polumjesec Turkiye i ove godine osigurali besplatnu hranu za Studentsku kuću u Sarajevu

Riječ je o studentskom domu koji je otvoren prošle godine i u kojem i ove akademske godine besplatno boravi 15 studentica

Sarajevo 30.10.2023, 15:51
HO “Merhamet“ i Crveni polumjesec Turkiye i ove godine osigurali besplatnu hranu za Studentsku kuću u Sarajevu
© AA

 Humanitarna organizacija MDD “Merhamet“ i Crveni polumjesec Turkiye osigurali su besplatnu hranu za studentice koje borave u Merhametovom studentskom domu u Sarajevu, javlja Anadolu.

Riječ je o studentskom domu kojeg u kojem i ove akademske godine besplatno boravi 15 studentica.

“Drago nam je što je Turski crveni polumjesec i ove godine, kao i prethodne, prihvatio naš prijedlog da ostanu uz ovaj dom u kojem besplatno boravi 15 studentica iz BiH, Sandžaka i Turkiye. Drago nam je da će Crveni polumjesec i ove godine studenticama finansirati hranu“, rekao je predsjednik “Merhameta“ Kenan Vrbanjac.

On je istakao da je ovo nastavak saradnje sa Turskim crvenim polumjesecom.

Čelnik Ureda Crvenog polumjeseca Turkiye za Bosnu i Hercegovinu Suat Sukollu istakao je da im je zadovoljstvo nastaviti saradnju na osiguranju besplatnog stanovanja studentica u ovom domu.

“Podržali smo i izgradnju ovog doma, a na zahtjev Merhameta već drugu godinu osiguravamo i besplatnu hranu studenticama. Kako prošle, tako i ove godine ćemo snositi sve troškove njihove hrane“, kazao je Sokullu.

Studentica Grafičkog dizajna na Akademiji umjetnosti u Sarajevu Merjem Jasavić jedna je od studentica koje besplatno borave u Merhametovoj studentskoj kući, a za Anadolu je istakla da u domu imaju sve potrebne uvjete.

“Njihov odnos prema nama i briga su za svaku pohvalu. Smještaj je lijep i udoban i zahvalni smo Turskom polumjesecu što su nam i ove godine osigurali besplatnu hranu“, naglasila je Jasavić.

Merhametova Studentska kuća u Sarajevu nalazi se u ulici Sepetarevac i svečano je otvorena prošle godine. Ova ustanova studenticama osigurava besplatan smještaj i ishranu, a namijenjena je studenticama čije su porodice slabijeg materijalnog stanja te za talentirane studentice.

komentari (0)