Javni doček ispred Vječne vatre: Sarajlije i brojni turisti ušli u 2024. godinu

Sarajevo je tradicionalno prepoznato kao regionalni centar najbolje zabave i javnih dočeka Nove godine uz najveće muzičke zvijezde

Sarajevo 01.01.2024, 01:04
Javni doček ispred Vječne vatre: Sarajlije i brojni turisti ušli u 2024. godinu
© AA

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove popularnih bendova "Bombaj štampa", "Zabranjeno pušenje" i "Crvena jabuka", te Elvira Lakovića Lake, hiljade Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2024. godinu. 

Ispred Vječne vatre vlada prava praznična atmosfera gdje se okupilo više od 15.000 ljudi iako je temperatura oko tri stepena.

Sarajevo je tradicionalno prepoznato kao regionalni centar najbolje zabave i javnih dočeka Nove godine uz najveće muzičke zvijezde, piše AA. 

Novogodišnja noć u Sarajevu je više od koncerta, jer je organizovan i jedinstven propratni događaj pod nazivom "Sarajevska priča", u kojem su se pojavio i dio popularnih "Nadrealista".

Ove godine javni doček je počeo koncertom Sarajevske filharmonije u 19.30 sati, a tradicionalni novogodišnji koncert prenosio se i ispred samog Narodnog pozorišta gdje su postavljeni led ekrani, ali i na prostoru gdje je upriličen doček - u Titovoj ulici ispred Vječne vatre.

Koncert Sarajevske filharmonije odnosno prvi dio dočeka trajao je do 20.40 sati, a nakon to ga je uslijedila pauza koja je ispunjena prigodnim sadržajem.

U 21 sat počeo je program ispred Vječne vatre i prvi od četiri benda nastupali su Laka & Lela, a potom Bombaj Štampa te Zabranjeno pušenje koje je Sarajlije i posjetioce uveo u Novu 2024. godinu. Nakon njih "Sarajevsku priču" kompletira nastup Crvene jabuke.

Ove godine će nakon 12 sati biti izvedena neformalna himna grada Sarajeva, pjesma Kemala Montena "Sarajevo ljubavi moja". Nije bilo vatrometa, a umjesto toga ispaljene su konfete.

komentari (0)