Najveća turska univerzitetska bolnica Medipol otvorila predstavništvo u Sarajevu

U predstavništvu Medipola u Sarajevu radit će tri uposlenika, od koji dvoje ljekara, kojima će se građani BiH moći direktno obratiti

Sarajevo 30.05.2023, 19:59
Najveća turska univerzitetska bolnica Medipol otvorila predstavništvo u Sarajevu
© AA

 Medipol, najveća turska univerzitetska bolnica sa najsavremenijom tehnologijom, od danas ima svoje predstavništvo u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Svečanosti otvorenja predstavništva na sarajevskoj Baščaršiji prisustvovali su, pored predstavnika Medipola, predstavnici turske ambasade, drugih turskih institucija i organizacija u BiH, zvanice i gosti.

Ali Sabri Sogut, šef odjela za marketnig i razvoj poslovnih usluga za međunarodne pacijente pri Medipolu, rekao je novinarima kako je Medipol jedna od najrazvijenijih zdravstvenih grupacija u Turkiye.

- U ukupno devet naših bolnica, sa kapacitetom od više od 1.300 kreveta, te od 800 ljekara u 62 medicinske discipline, pružamo usluge našim pacijentima sa najrazvijenijim tehnologijama našeg vremena, kazao je Sogut.

Ono što je bitno za građane BiH jeste to da će putem predstavništva u Sarajevu moći dobiti besplatno drugo medicinsko mišljenje od ljekara, a zatim i od stručnjaka u bolnici u Istanbulu, te se informisati o mogućnostima odlaska na tretmane i edukaciju, piše AA. 

U predstavništvu Medipola u Sarajevu radit će tri uposlenika, od koji dvoje ljekara, kojima će se građani BiH moći direktno obratiti. Predstavnici Medipola, u kontekstu pružanja zdravstvene usluge, smatraju velikom prednošću činjenicu da let Sarajevo-Istanbul traje sat i 50 minuta.

- Da je riječ o respektabilnoj zdravstvenoj ustanovi potvrđuje podatak da ova bolnica na godišnjem nivou primi više od 40.000 pacijenata izvan Republike Turkiye, među kojima su i brojni stanovnici Bosne i Hercegovine, dodao je Sogut.

Nakon obraćanja medijima, predstavništvo Medipola u Sarajevu otvoreno je svečanim presijecanjem vrpce.

Medipol je inače prva bolnica u Turkiye sa JCI akreditacijom te je po uslovima koje osigurava, rangirana kao 32. bolnica u svijetu. Posjeduje i certifikat HIMSS za 6. stepen digitalizacije od maksimalnih 7. Medipol ima 12 bolnica, univerzitet, te predstavništva u 20 zemalja širom svijeta. Godišnji protok pacijenata, uključujući domaće i strane, iznosi više od tri miliona.

Standardne usluge podrazumijevaju stalne transporte pacijenata od aerodrome do hotela/bolnice te usluge prevođenja na više od 30 jezika za vrijeme boravka u bolnici.

Uz organizaciju i pomoć predstavništva u Sarajevu, doktori medicine, ali i studenti Medicinskog i Stomatološkog fakulteta, imaju priliku da pohađaju različite vrste edukacija iz raznih oblasti medicine i stomatologije.

Medicinske usluge pružaju iz svih grana medicine, ali i stomatologije, a ljekari u Medipolu su vodeći stručnjaci u regiji ali i svijetu, te su svi uključeni u nastavni proces Medipol Univerziteta.

Prepoznati su po hematologiji (transplantacijama koštane srži), transplantacijama bubrega (100 posto uspješnost), jetre (90 posto uspješnost), dubokoj moždanoj stimulaciji za Parkinsonovu bolest, distoniju i tremor (Ginisov rekorder prof. dr. Ali Zirh sa 1100 operacija), dječijoj kardiohirurgiji i operacijama urođenih srčanih mana, neurohirurgiji, ortopediji i fizikalnoj rehabilitaciji s robotskim sistemima, ginekološkoj onkologiji, onkologiji, pulmologiji, ORL, urologiji te inovativni operativni tretman za diabetes tip 2.a

komentari (0)