Nastavljen redovni nastavni proces nakon lažnih dojava o podmetanju bombi

Podsjetimo, u jutarnjim satima jučer je na mail adrese osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo stigla je prijeteća poruka, nakon čega je evakuisano oko 18.000 učenika i nastavno osoblje iz prostorija škola.

Sarajevo 26.05.2022, 16:28
Nastavljen redovni nastavni proces nakon lažnih dojava o podmetanju bombi
© AA/Ilustracija

Nakon jučerašnjih lažnih dojava o podmetanju bombi u oko 110 ustanova i institucija u Kantonu Sarajevo, među kojima su, uglavnom, bile u pitanju osnovne i srednje škole, danas se nastavni proces održava redovno u većini škola. 

- Nastavni proces u Kantonu Sarajevo održava se danas redovno u većini škola. Osam osnovnih i dvije srednje škole radi online. Neće doći do izmjene Školskog kalendara za ovu školsku godinu, jer nastavni proces nije ugrožen, istakla je ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota Muminović.

Podsjetimo, u jutarnjim satima jučer je na mail adrese osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo stigla je prijeteća poruka, nakon čega je evakuisano oko 18.000 učenika i nastavno osoblje iz prostorija škola. Obavljeni su kontradiverzioni pregledi, a policijski komesar MUP-a KS Nusret Selimović juče je izjavio da sve ukazuje na to da bi se moglo raditi o krivičnom djelu terorizma, koje će biti kao takvo i tretirano.

komentari (0)