Protesti u Sarajevu": Sarajlije traže smjenu vlasti i dostojanstveniji život

Sarajevo 17.04.2021, 13:56 28.04.2021, 14:45
Protesti u Sarajevu": Sarajlije traže smjenu vlasti i dostojanstveniji život
© FENA

Danas su u Sarajevu održani protesti u organizaciji pokreta 'Ženski marš'.

Nezadovoljni izostankom adekvatnog odgovora nakon prethodnih protesta, organizator pokret "Ženski marš-borba za život" današnjim protestima želi još jednom uputiti vlastima i svim odgovornima apel da, kako su rekli, rade svoj posao.

Od državnih i federalnih parlamentaraca zahtijevaju smjenu Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH te imenovanje novih saziva izvršne vlasti, koji će u roku od 14 dana predstaviti jasan i provodiv akcioni plan borbe protiv pandemije koronavirusa i upravljanja krizom.

Maja Gasal-Vražalica, koja se obratila u ime organizatora protesta, podsjetila je da su ranije vlastima dali rok do 13. aprila da reagiraju, nabave vakcine i ispune ostale uslove, ali se, kazala je, niko nije oglasio.

Ona je, također, istakla da protesti nisu samo zbog vakcina, nego je riječ o protestima "za dostojanstveniji život". Ističe da nije više bitno ko je vlast, a ko opozicija, ocjenjujući da se nijedna vlast nije bavila pandemijom, javlja Fena. 

Gasal-Vražalica, također, smatra da u BiH kolaps zdravstvenog, obrazovnog i ekonomskog sistema nije tema o kojoj se govori, te da se ne pronalaze se rješenja kako da se stanje popravi,

 - Nego se govori o novim sukobima i ratovima, kaže ona.

Prisutnima se obratio i Bakir Nakaš, koji je ovom prilikom rekao da političari koji ne znaju nabaviti vakcine trebaju da se sklone, kako bi došli oni koji znaju.

komentari (0)