Sarajevo u prazničnom ruhu uoči Dana državnosti BiH

Na stubovima javne rasvjete postavljene su državne zastave, kao i na stotine malih zastavica, nanizanih na konopcu iznad gradske šetnice Ferhadije

Sarajevo 24.11.2023, 15:09 29.11.2023, 13:57
Sarajevo u prazničnom ruhu uoči Dana državnosti BiH
© AA

Bosna i Hercegovina u subotu, 25. novembra, obilježava Dan državnosti, a tim povodom ulice glavnog grada Sarajeva ukrašene su državnim zastavama. 

Na stubovima javne rasvjete postavljene su državne zastave, kao i na stotine malih zastavica, nanizanih na konopcu iznad gradske šetnice Ferhadije. Isti dekor je postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka.

Zastave su istaknute i u ostalim većim ulicama u Kantonu Sarajevo, kao i na zgradama institucija i privatnim objektima, piše AA. 

Ove godine najavljen je veliki broj manifestacija kojima će se uveličati obilježavanje ovog praznika, a mnogobrojne delegacije položiće cvijeće na spomen obilježjima.

Bosna i Hercegovina u subotu obilježava Dan državnosti, datum kada je prije 80 godina održano Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.

komentari (0)