banner17

banner18

Snježni dan u Sarajevu

Jutros je u gradu zabilježeno minus dva stepena Celzijusova, a najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko nula stepena Celzijusova

Sarajevo 21.01.2023, 10:47 21.01.2023, 11:00
Snježni dan u Sarajevu

Poslije nekoliko dana obilnih kišnih padavina u nizinama i temperature iznad prosjeka za ovo doba godine, u glavni grad Bosne i Hercegovine jučer je stigao prvi ovosezonski snijeg, koji je nastavio padati i u subotu. 

Pad temperatura tokom protekle noći, stvorilo je uslove za formiranje snježnog pokrivača u Sarajevu, ali i u većem dijelu BiH.

Prema podacima Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, na stanici Bjelave jutros je izmjereno četiri centimetara snijega, međutim, pojedinim dijelovima grada vidljive su veće količine snježnog pokrivača.

Jutros je u gradu zabilježeno minus dva stepena Celzijusova, a najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko nula stepena Celzijusova, piše AA. 

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. U ponedjeljak će također biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, u nizinama će padati i kiša.

komentari (0)