Tri nove aviolinije iz Sarajeva: Atina, Solun i Varšava

Javni poziv mogućio je da aviokompanija Aegean Airlines potvrdi obavljanje letova iz Sarajeva za Skoplje tokom cijele godine

Sarajevo 12.01.2024, 13:59 18.01.2024, 09:41
Tri nove aviolinije iz Sarajeva: Atina, Solun i Varšava
© AA

Na osnovu Javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji je 28.novembar 2023. godine raspisala Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa ciljem razvoja turizma, uspostavljanja novih destinacija i povećanja broja putnika, te osnaživanja turističkog sektora, bit će realizovane nove direktne avio linije prema gradovima – Atina, Solun,te ponovno uspostavljanje letova prema Varšavi.

Komisija za stručnu ocjenu je, nakon razmatranja zaprimljenih prijava, zapisnikom utvrdila da je po Javnom pozivu pristiglo pet blagovremenih prijava te je jednoglasno konstatovala da su četiri kompanije i to: Polskie Linie Lotnicze "LOT" S.A, RYANAIR DAC, AEGEAN AIRLINES S.A i TUI AIRWAYS, dostavile urednu dokumentaciju traženu Javnim pozivom, te će sa istim zaključiti ugovore.

 Ovaj put javni poziv omogućio je da aviokompanija Aegean Airlines potvrdi obavljanje letova iz Sarajeva za Skoplje tokom cijele godine. Također, aviokompanija TUI AIRWAYS (https://www.tui.co.uk), će zahvaljujući poticajima, nastaviti sa obavljanjem letova na relaciji London – Sarajevo, koji su izuzetno važni za razvoj zimskog turizma u BiH. Aviokompanija Lot Polish ponovo uspostavlja letove za Varšavu.

Nažalost, aviokompanija Norwegian Air Shuttle koja planira uspostavu letova prema Skandinaviji, nije dostavila svu potrebnu dokumentaciju zahtjevanu Javnim pozivom, navodi se iz Turističke zajednice KS. 

komentari (0)