Turska vojna misija sutra organizira iftar na platou ispred Vijećnice

Predstavnici Turske vojne misije pozivaju građane na iftar koji će biti upriličen na platou ispred sarajevske Vijećnice

Sarajevo 19.03.2024, 12:10 22.03.2024, 11:15
Turska vojna misija sutra organizira iftar na platou ispred Vijećnice
© AA/ARHIVA

Turska vojna misija, koja u Bosni i Hercegovini djeluje u sastavu Mirovnih snaga Evropske unije (EUFOR), u Sarajevu će sutra organizirati iftar na otvorenom.

Predstavnici Turske vojne misije pozivaju građane na iftar koji će biti upriličen na platou ispred sarajevske Vijećnice.

Institucije i organizacije Republike Turske i ove godine tokom odabranog mjeseca ramazana, mjeseca Božije milosti i berićeta, organizuju iftarske programe u Bosni i Hercegovini i pristižu u pomoć onima kojima je pomoć potrebna, piše AA. 

Samo jedna od njih je Turska vojna misija, koja je i tokom prošlog ramazana imala niz aktivnosti pomoći i podrške građanima Bosne i Hercegovine. Prošle godine, između ostalog, podijeljeni su paketi pomoći za oko 700 porodica u više bh. gradova.

Osim tokom ramazana, Turska vojna misija realizovala je niz drugih projekata, a ono što je posebno značajno istaknuti jeste podrška koju daju obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine. Pripadnici Turske vojne misije tako su obnovili veliki broj škola i sportskih dvorana, donirali potrebnu opremu i pribor te đacima širom BiH obezbijedili kvalitetno školovanje.

komentari (0)