Turski ambasador na svečanosti povodom 25. novembra u Fondaciji Maarif: 'Turska svoju ljubav prema BiH pokazuje djelima'

Sarajevo 24.11.2021, 15:57 24.11.2021, 16:49
Turski ambasador na svečanosti povodom 25. novembra u Fondaciji Maarif: 'Turska svoju ljubav prema BiH pokazuje djelima'
© Balkan News

Ambasador Republike Turske u Sarajevu, Sadik Babur Girgin prisustvovao je programu povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hrcegovine, koji se održao Fondaciji „Maarif“.

Ambasador Girgin je u svom govoru na programu istakao da Turska posebno voli Bosnu i Hercegovinu, te da ta ljubav ne ostaje samo na riječima već i na djelima, kao i da turske institucije obavljaju važnu funkciju u BiH.

Turska pridaje veliku vrijednost Bosni i Hercegovini, a pokazatelj toga jeste i Fondacija Maarif koja je otvorila svoja vrata u oko 46 zemalja, a prvo u Bosni i Hercegovini, kao i Yunus Emre Institut je, također, prvi otvorio svoj centar u BiH, te TIKA, koja je odmah nakon rata započela sa svojim aktivnostima i sa realizovanjem velikih i važnih projekata.

Navodeći da je Fondacija Maarif veoma važan projekat Turske u oblasti obrazovanja, Girgin je naveo da je fondacija preuzela i obavlja značajne dužnosti i u Bosni i Hercegovini.

Balkan News

komentari (0)