U Sarajevu od ponedjeljka vakcinacija protiv COVID-19 u padinskim naseljima

Sarajevo 07.12.2021, 12:18 07.12.2021, 12:45
U Sarajevu od ponedjeljka vakcinacija protiv COVID-19 u padinskim naseljima
© AA

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo (KS) i Dom zdravlja KS u saradnji sa Općinom Novo Sarajevo od ponedjeljka, 13. decembra, organizovaće vakcinaciju protiv COVID-19 za građane padinskih naselja općine Novo Sarajevo.

Kako je najavljeno iz KS, vakcinacija će se vršiti u objektima novosarajevskih mjesnih zajednica Pofalići I, Pofalići II, Velešići, Gornji Velešići, Gornji Kovačići, Hrasno Brdo i Vraca.

- Građanima će biti na raspolaganju vakcine Pfizer, Sinopharm i Moderna. Tačan raspored i termini vakcinacije bit će objavljeni do petka, 10. decembra ove godine, na web stranici Općine, oglasnim pločama Općine i mjesnih zajednica, te putem medija, navodi se u saopštenju.

U cilju približavanja imunizacije građanima u Kantonu Sarajevo, Ministarstvo zdravstva KS u prethodnom periodu organiziralo je akciju “Vakcinacija prema građanima” i punktove za vakcinaciju postavljao u tržnim centrima na području Kantona, piše AA.

- Na ovaj način želimo našim građanima dodatno olakšati pristup vakcinama u svrhu zaštite zdravlja svih nas, poručili su iz ovog Ministarstva.

komentari (0)