U Sarajevu slavlje nakon pobjede Erdogana na predsjedničkim izborima: Odata i počast mladoj doktorici Azri Spahić

Kolona vozila kratko se zaustavila na platou ispred Vijećnice, potom na Baščaršiji ispred Sebilja, a potom i u Titovoj ulici, na mjestu gdje je preksinoć tragično poginula mlada doktorica Azra Spahić. Tu su odali počast tragično stradaloj djevojci i položili cvijeće

Sarajevo 28.05.2023, 22:33 31.05.2023, 09:17
U Sarajevu slavlje nakon pobjede Erdogana na predsjedničkim izborima: Odata i počast mladoj doktorici Azri Spahić

Državljani Turkiye koji borave u Bosni i Hercegovini večeras su na sarajevskim ulicama proslavili izbornu pobjedu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji je danas u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio protivkandidata Kemala Kilicdaroglua. 

Slavlje je započelo ispred Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) na Ilidži, odakle su u koloni automobila sa državnim zastavama Turkiye i Bosne i Hercegovine, kao i zastavama AK Partije te fotografijama predsjednika Erdogana, krenuli ka centru grada.

Kolona vozila kratko se zaustavila na platou ispred Vijećnice, potom na Baščaršiji ispred Sebilja, a potom i u Titovoj ulici, na mjestu gdje je preksinoć tragično poginula mlada doktorica Azra Spahić. Tu su odali počast tragično stradaloj djevojci i položili cvijeće, piše AA. 

Predsjednik Vrhovne izborne komisije Turkiye Ahmet Yener izjavio je večeras da je turski predsjednik i kandidat Narodnog saveza Recep Tayyip Erdogan pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora.

Yener je u obraćanju novinarima u Ankari kazao da je prebrojano 99,43 posto glasova i da je Erdogan pobijedio sa 52,14 posto osvojenih glasova, dok je Kilicdaroglu osvojio 47,86 posto glasova.

Yener je istakao da je u toku prebrojavanje preostalih glasova, ali da ti glasovi nisu dovoljni da promijene konačni ishod izborne utrke.

Erdogan je večeras u Istanbulu kazao da je pobjednik izbora bila Turkiye sa svih njenih 85 miliona građana.

Turski predsjednik Erdogan večeras će se obratiti naciji iz Ankare.

komentari (0)