Vlada KS-a subvencionirat će polovinu povećanja cijene gasa u Kantonu Sarajevo

Ministar Hadžiahmetović je podsjetio da Vlada FBIH, nažalost, nije pokazala interes da učestvuje u subvencioniranju cijene gasa

Sarajevo 13.01.2022, 16:41
Vlada KS-a subvencionirat će polovinu povećanja cijene gasa u Kantonu Sarajevo
© AA

Vlada Kantona Sarajevo subvencionirat će građanima, korisnicima usluga Sarajevogasa, polovinu iznosa uvećane cijene gasa u Kantonu Sarajevo koje od januara ukupno iznosi 37 posto.

Ovo je danas najavio ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, koji je pojasnio da će se subvencija cijene gasa od 18,5 posto odnositi na prva tri mjeseca ove godine. Za tu namjenu u Budžetu KS planirano je 6,8 miliona KM, saopćeno je iz Vlade KS-.a.

“Također, obzirom na poskupljenje gasa, Neovisno tijelo Vlade KS dat će prijedlog nove cijene centralnog grijanja. Vlada KS će subvencionirati i jedan dio te cijene, koja će uskoro biti poznata. Poskupljenje za građane, korisnike usluga Toplana, ne bi trebalo biti veće od 10 posto od trenutne cijene”, poručio je ministar Hadžiahmetović.

Podsjetio je da Vlada FBIH, nažalost, nije pokazala interes da učestvuje u subvencioniranju cijene gasa.

Naglašava da će Vlada KS održati svoje obećanje, te da je obezbijedila ove subvencije koje će građanima biti vidljive i na računima, javlja AA. 

komentari (0)