Vranić: Sve je spremno za imunizaciju građana KS

- Za masovnu imnunizaciju je sve spremno i mi počinjemo pripreme dovorane Zetra u kojoj će se ona odvijati. Spiskovi su napravljeni i danas će biti puštena aplikacija na koju će se moći prijavljivati građani Kantona Sarajevo,kazao je Vranić...

Sarajevo 30.03.2021, 13:29 24.06.2021, 10:27
Vranić: Sve je spremno za imunizaciju građana KS
© /Printscreen/N1

Spiskovi za imunizaciju su napravljeni i danas će biti puštena aplikacija na koju će se moći prijavljivati građani Kantona Sarajevo, kazao je na sjednici Skupštine KS ministar zdravstva Haris Vranić.

On je kazao da je KS dosegao pik rasta broja novozaraženih i da se već tri dana vidi pad broja novozaraženih.

- Još uvijek je popunjenost bolnica dosta velika i imamo veći prijem nego otpust pacijenata. Mjere koje smo donijeli daju rezultate. Ovo su samo početni rezultati i sad ne smije doći do opuštanja, nego naprotiv treba insisitrati na daljnjem pridržavanju mjera, izjavio je Vranić. 

Vranić je kazao da danas popodne dolazi druga tura vakcina koje je KS dobio preko COVAX-a te će ona biti podijeljena zdravstvenim ustanovama, piše Klix

- Za masovnu imnunizaciju je sve spremno i mi počinjemo pripreme dovorane Zetra u kojoj će se ona odvijati. Spiskovi su napravljeni i danas će biti puštena aplikacija na koju će se moći prijavljivati građani Kantona Sarajevo,kazao  je Vranić.

komentari (0)