Tri nove svjetske medalje u Tuzlanskom kantonu

SPORT 14.07.2021, 10:59 14.07.2021, 11:02
Tri nove svjetske medalje u Tuzlanskom kantonu
© TK

Seniorsko zlato i sedmo mjesto u konkurenciji juniora, koje su bosanskohercegovački karatisti iz Tuzlanskog kantona ostvarili na Svjetskom kupu za seniore U21 i Svjetskoj ligi 1 za kadete i juniore, bili su povod za današnji prijem uspješnih karatista u Uredu premijera TK Kadrije Hodžića.

Premijer Hodžić, koji se i sam bavio karateom, pohvalio je cjelokupan odnos koji mladi karatisti imaju prema sportu, te izrazio razumijevanje za njihova odricanja kako bi ostvarili vrhunske sportske rezultate. S tim u vezi uputio im je riječi podrške, te njima i njihovim trenerima čestitao na ostvarenim sportskim rezultatima, saopćeno je iz Tuzlanskog kantona.

Kako je danas rečeno, radi se o najvećem uspjehu u karateu u Bosni i Hercegovini u zadnjih desetak godina.

- Ovo je najveća ovogodišnja karate manifestacija na kojoj je nastupilo 2.000 takmičara iz 51 države. Osim Stefani i Sandra Krešića, članova karate kluba „DO“, izvrstan rezultat i zlatnu medalju osvojio je i Sadin Mulahalilović, član karate kluba Zmaj iz Gradačca“ - kazao je predsjednik UO karate kluba „DO“ i trener Anto Krešić, ističući da ostvareni rezultati imaju posebnu težinu ako se uzme u obzir činjenica da su reprezentativci ove svjetske rezultate postigli unutar mjesec dana.

komentari (0)