Čavušoglu: Političari su rekli sve što su imali, danas riječ ima nacija

Cavusoglu je poželio da glasovi građana u zemlji i inostranstvu budu od koristi za domovinu i naciju, za mir, stabilnost i jaču Turkiye

TURKIYE 14.05.2023, 10:13 14.05.2023, 11:02
Čavušoglu: Političari su rekli sve što su imali, danas riječ ima nacija

 Ministar vanjskih poslova Republike Turkiye Mevlut Cavusoglu obavio je građansku dužnost i glasao na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u ovoj zemlji. 

U pratnji supruge Hulye glasao je u Alanyi u provinciji Antalya.

Cavusoglu je poželio da glasovi građana u zemlji i inostranstvu budu od koristi za domovinu i naciju, za mir, stabilnost i jaču Turkiye.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu političari su rekli sve što su imali, piše AA. 

- Ponekad smo rekli ono što je trebalo da se kaže. Ponekad smo možda rekli i više. Ali danas riječ ima nacija. Mi kažemo da suverenitet bezuslovno pripada naciji. I vjerujemo u predviđanje naše nacije. Sretno još jednom, kazao je Cavusoglu.

Birališta širom Turkiye otvorena su jutros u osam sati po lokalnom vremenu (sedam sati po srednjoevropskom), čime je počelo glasanje na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Građani Turkiye danas glasaju na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a biraju između tri predsjednička kandidata, te 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament koji ima ukupno 600 poslaničkih mjesta.

Pravo glasa na izborima ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana ima pravo glasa po prvi put.

komentari (0)